Een volgende carrièrestap zetten is voor veel mensen lastig. Zeker als die stap het gevolg is van de omstandigheden zoals een conflict of reorganisatie. Professionele begeleiding vergroot de kans aanzienlijk dat iemand een nieuwe baan vindt.

In mijn loopbaantrajecten is veel ruimte voor luisteren en doorvragen. Maar óók voor feedback: zonder realiteitsbesef geen kans! Dromen zijn belangrijk, maar we kijken welke haalbaar zijn en welke niet. Mijn aanpak is optimistisch, duidelijk en nuchter. Uiteindelijk telt alleen een mooie nieuwe baan!

Mensen begeleiden naar hun volgende carrièrestap is alleen effectief als je weet hoe een werkgever nieuwe mensen selecteert. Langdurige ervaring met werving en selectie is daarvoor essentieel. Die ervaring heb ik: als geen ander weet ik op welke details wordt gelet en welke eisen de huidige arbeidsmarkt – en zeker die in het publieke domein – stelt.

LOOPBAANBEGELEIDING / OUTPLACEMENT

  • Stimuleren van zelfinzicht in de eigen kwaliteiten en positie op de arbeidsmarkt
  • Onderzoeken van mogelijkheden van een carrièreswitch
  • Ontwikkelen van een eigen netwerk én inzet van ons netwerk die je dichterbij die nieuwe baan brengen
  • Voorbereiden van een onderscheidende presentatie op de arbeidsmarkt: hoe zorg ik dat ik word gekozen boven concurrerende kandidaten?

Omdat één plus één drie is, werk ik in mijn loopbaanadvieswerk samen met een gespecialiseerd bureau met een bewezen reputatie: Den Hartog & Van Heijst.